General Knowledge #74 Multiple Choice Questions (MCQ) : Assam Jobs Guide

GENERAL KNOWLEDGE #74

MULTIPLE CHOICE QUESTIONS

General Knowledge : Multiple Choice Questions (MCQ) : Assam Jobs Guide

1. Who wrote the famous novel "To Kill a Mockingbird"?

a) Harper Lee

b) F. Scott Fitzgerald

c) Ernest Hemingway

d) Jane Austen

Answer: a) Harper Lee

 

2. What is the largest country in the world by land area?

a) China

b) Russia

c) Canada

d) United States

Answer: b) Russia

 

3. Which planet is known as the "Blue Planet"?

a) Mars

b) Venus

c) Earth

d) Jupiter

Answer: c) Earth

 

4. Who painted the iconic artwork "The Scream"?

a) Pablo Picasso

b) Claude Monet

c) Edvard Munch

d) Salvador Dali

Answer: c) Edvard Munch

 

5. Which famous scientist developed the theory of relativity?

a) Isaac Newton

b) Albert Einstein

c) Charles Darwin

d) Galileo Galilei

Answer: b) Albert Einstein

 

6. What is the capital city of Russia?

a) Moscow

b) Saint Petersburg

c) Kiev

d) Vladivostok

Answer: a) Moscow

 

7. Who is known as the "Father of the Internet"?

a) Bill Gates

b) Steve Jobs

c) Tim Berners-Lee

d) Mark Zuckerberg

Answer: c) Tim Berners-Lee

 

8. What is the currency of Japan?

a) Yuan

b) Yen

c) Euro

d) Rupee

Answer: b) Yen

 

9. Who is the author of the famous novel "Pride and Prejudice"?

a) Charlotte Brontë

b) Jane Austen

c) Emily Dickinson

d) Virginia Woolf

Answer: b) Jane Austen

 

10. What is the largest waterfall in the world?

a) Angel Falls

b) Victoria Falls

c) Niagara Falls

d) Iguazu Falls

Answer: a) Angel Falls

 

11. Who painted the famous artwork "The Starry Night"?

a) Leonardo da Vinci

b) Pablo Picasso

c) Vincent van Gogh

d) Michelangelo

Answer: c) Vincent van Gogh

 

12. What is the capital city of South Africa?

a) Cape Town

b) Johannesburg

c) Durban

d) Pretoria

Answer: d) Pretoria

 

13. Which country is home to the famous ancient monument Stonehenge?

a) Greece

b) Egypt

c) England

d) Mexico

Answer: c) England

 

14. Who is the author of the epic fantasy series "A Song of Ice and Fire"?

a) J.R.R. Tolkien

b) George R.R. Martin

c) Robert Jordan

d) Terry Pratchett

Answer: b) George R.R. Martin

 

15. What is the chemical symbol for silver?

a) Ag

b) Au

c) Si

d) Sr

Answer: a) Ag

 

16. Who is the current Prime Minister of the United Kingdom?

a) Boris Johnson

b) Theresa May

c) Tony Blair

d) David Cameron

Answer: a) Boris Johnson

 

17. Which country is known as the "Land of the Midnight Sun"?

a) Norway

b) Sweden

c) Finland

d) Iceland

Answer: a) Norway

 

18. Who wrote the play "Hamlet"?

a) William Shakespeare

b) Oscar Wilde

c) Tennessee Williams

d) Arthur Miller

Answer: a) William Shakespeare

 

19. What is the capital city of Egypt?

a) Cairo

b) Alexandria

c) Luxor

d) Giza

Answer: a) Cairo

 

20. Who discovered the theory of evolution?

a) Charles Darwin

b) Isaac Newton

c) Marie Curie

d) Gregor Mendel

Answer: a) Charles Darwin

Post a Comment

0 Comments